Μυστικά για γυναικείο φλέρτ!

Το φλερτ είτε γίνεται από έναν άντρα σε μια γυναίκα είτε από μια γυναίκα σε έναν άντρα, μπορεί να δώσει το αίσθημα της αναζωογόνησης και της ικανοποίησης. Τα παλαιότερα χρόνια, επειδή οι άντρες θεωρούνταν οι "κυνηγοί", ήταν και αυτοί που ξεκινούσαν πρώτοι το φλερτ. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι γυναίκες αναλαμβάνουν και αυτές πρωτοβουλία στο φλερτ, με το δικό τους τρόπο φυσικά.

 Οι γυναίκες φλερτάρουν με έναν πιο διακριτικό τρόπο σε σχέση με τους άντρες. Κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε ότι οι γυναίκες προτιμούν το φλερτ που δίνει το πάτημα ή την ευκαιρία στον άντρα να ξεκινήσει αυτός να φλερτάρει. Το φλερτ εκφράζεται με πολλούς και διάφορους τρόπους, ανάλογα και με τον χαρακτήρα της κάθε γυναίκας. Έτσι ... μπορεί να είναι ένα γρήγορο βλέμμα γεμάτο νόημα, ένα χαμόγελο όλο γλύκα, ένα υπονοούμενο, ή ακόμα και ένα άγγιγμα στο χέρι. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν συμβαίνει, το φλερτ είναι κυριολεκτικά μια τέχνη που μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Παρακάτω αναφέρουμε 9 συμβουλές για το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό γυναικείο φλερτ.



Πρώτη εντύπωση
Η πρώτη εντύπωση μετράει πολύ για το λόγο αυτό φρόντισε να κάνεις την καλύτερη δυνατή. Αν πρόκειται για κάποιον άγνωστο, τότε δυο τρεις ματιές και κανένα χαμόγελο βοηθούν πολύ την κατάσταση. Πρόσεξε να μην το παρακάνεις όμως μην σε περάσει και για καμιά λυσσάρα. Αν βρίσκεσαι στο στάδιο της γνωριμίας, τότε να φροντίσεις να είσαι φιλική και συζητήσιμη. Πολλές κοπέλες κάνουν το λάθος και απαντούν γρήγορα και μονολεκτικά με ένα ναι ή ένα όχι στις ερωτήσεις που τις κάνουν. Αυτό δίνει το αίσθημα στους άντρες ότι τους μιλούν με το ζόρι και αργά ή γρήγορα θα στρέψουν αλλού την προσοχή τους. Το φλερτ είναι ένα γεγονός που απαιτεί την ανταπόδοση. Για το λόγο αυτό μπορείς να ρωτήσεις και εσύ κάποια πράγματα στον άντρα που σε φλερτάρει έτσι ώστε να βοηθήσεις να σπάσει ο πάγος ακόμα περισσότερο.


Αυτοπεποίθηση
Οι άνθρωποι για κάποιο λόγο δίνουν περισσότερη προσοχή σε αυτούς που έχουν περισσότερο αυτοπεποίθηση. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι ακόμα και αν μέσα σου δεν έχεις και τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση μπορείς να αποκτήσεις με διάφορους τρόπους. Βγες έξω φορώντας το πιο όμορφο βραδινό φόρεμα που έχεις, περιποιήσου το πρόσωπό σου με το κατάλληλο μακιγιάζ και αφιέρωσε αρκετό χρόνο στον καθρέπτη χτενίζοντας εντυπωσιακά τα μαλλιά σου. Αν αισθάνεσαι όμορφη και περιποιημένη, αυτό θα σου δώσει μεγάλη ώθηση στην αυτοπεποίθησή σου. Αντίθετα αν αφήσεις τον εαυτό σου απεριποίητο, τότε η αυτοπεποίθησή σου θα πέσει κατακόρυφα.


Δέξου τον εαυτό σου
Αν εσύ δεν δέχεσαι στον εαυτό σου με τα ελαττώματά σου τότε μην περιμένεις να σε δεχτούν οι άλλοι. Το να αγαπάς τον εαυτό σου με τα λάθη σου, εκτός του ότι θα σου δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, επίσης θα μπορέσεις να βρεις μια εσωτερική ισορροπία στην ψυχολογία σου. Όταν καταφέρεις να έχεις ψυχολογική ισορροπία, τότε δεν θα έχεις τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και τις περίεργες - κυκλοθυμικές συμπεριφορές που το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνουν τους άλλους ανθρώπους από κοντά σου. Έτσι ... δεδομένου ότι θα είσαι ελεύθερη από τον εαυτό σου, θα έχεις διάθεση για φλερτ, για πειράγματα και για παιχνίδια.



Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό
Αυτή η έκφραση κρύβει μεγάλες αλήθειες. Το χαμόγελο είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του φλερτ. Χωρίς αυτό, ίσως δεν μπορεί να υπάρξει φλερτ. Το χαμόγελο δείχνει φιλικές διαθέσεις, ενώ παράλληλα δίνει θάρρος στον άλλο να φλερτάρει ακόμα πιο πολύ. Δεν χρειάζεται να σκάσεις στα γέλια. Ένα απλό χαμόγελο αρκεί. Αν είσαι σκυθρωπή,λυπημένη ή κλεισμένη στον εαυτό σου, τότε μην περιμένεις και πολλά πράγματα όσον αφορά τον τομέα του φλερτ. Χαμογέλα και θα δεις. Είναι πράγματι μεταδοτικό.


Οπτική επαφή
Ορισμένες γυναίκες το έχουν, άλλες πάλι όχι και τόσο πολύ. Ένα βλέμμα γεμάτο νόημα είναι ότι καλύτερο για την αρχή του φλερτ.  Δεν χρειάζεται να κοιτάζεις επίμονα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξεις ότι θα σε ενδιέφερε μια γνωριμία με το άτομο που κοιτάζεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον θέλεις. Απλά ότι δεν είσαι αρνητική σε μια νέα γνωριμία. Διασταύρωσε το βλέμμα σου με το δικό του δυο τρεις φορές και ρίξε και ένα χαμόγελο. Αν δεις όμως ότι μέσα σε 10 -15 λεπτά δεν κάνει καμία κίνηση να σε πλησιάσει τότε παράτα τα και ασχολήσου με τίποτα άλλο.


Να είσαι ανοιχτή
Οι γυναίκες πολλές φορές κατηγορούν τους άντρες ότι δεν είναι πλέον κυνηγοί, ότι φοβούνται, κ.τ.λ. Μήπως όπως θα πρέπει να δούμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες; Πολλές φορές οι γυναίκες είτε γιατί ξαφνιάζονται, είτε γιατί δεν έχουν όρεξη, είτε γιατί τους βασανίζει κάτι άλλο, δεν φέρονται και τόσο φιλικά όσο θα ήθελαν οι ίδιες. Όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να μας πιάσει κουβέντα και αυτά που λέει δεν περιέχουν τίποτα το κακό ή το πρόστυχο, τότε είναι μέχρι και "αγένεια" να κλειστούμε στον εαυτό μας και να κλείσουμε κάθε πόρτα επικοινωνίας.


Μας αρέσει να αρέσουμε
Αυτό ισχύει τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Για το λόγο αυτό πολλές φορές καλό είναι να δίνουμε προτεραιότητα όχι μόνο στον εαυτό μας και στα θέλω μας αλλά να μπορούμε να δούμε και λίγο τ θέλω του συνομιλητή μας.


Ο φόβος της απόρριψης
Οι περισσότερες γυναίκες δεν τολμούν το φλερτ επειδή φοβούνται μήπως δεν βρουν την ανάλογη ανταπόκριση, δηλαδή μήπως "απορριφθούν". Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν ήσουν αρκετά καλή, αρκετά όμορφη, αρκετά έξυπνη, κ.τ.λ. και γι' αυτό δεν βρήκες ανταπόκριση. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να συμβεί αυτό. Μπορεί αυτός που φλέρταρες να είναι gay, ή μπορεί να είναι δεσμευμένος. Επίσης μπορεί να τον πέτυχες σε δύσκολη ώρα όπως για παράδειγμα να ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και να μην είχε όρεξη για φλερτ. Ακόμα μπορεί να είναι περίεργος ή βλάκας και αν τον γνώριζες, εσύ να μην ήθελες σε καμία περίπτωση να κάνεις παρέα μαζί του. Όπως βλέπεις υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να μην βρεις ανταπόκριση στο φλερτ που δεν σχετίζονται με το πόσο καλή είσαι εσύ. Άλλωστε μπορεί να μην βρεις σε έναν άντρα ανταπόκριση και την επόμενη μέρα να σε φλερτάρει κάποιος πολύ πιο καλός και πολύ πιο ωραίος. Αν μια γυναίκα φοβάται την απόρριψη, τότε στην πραγματικότητα θεωρεί πιο σημαντική την άποψη τον άλλων για αυτήν, παρά την γνώμη που έχει η ίδια για τον εαυτό της. Κορίτσια... μην φοβάστε στο πώς σας βλέπει ένας άγνωστος. Ακόμα και αρνητικά να σας βλέπει στον επόμενο δεν θα συμβαίνει το ίδιο.


Φλερτ ως διασκέδαση
Το φλερτ θα πρέπει να θεωρείται ως ένας διασκεδαστικός τρόπος επικοινωνίας, παιχνιδιού και έκφρασης και όχι ως ένας τρόπος εύρεσης άντρα. Δηλαδή το φλερτ να είναι ο σκοπός και όχι να αποτελεί το μέσο για να πετύχεις άλλο σκοπό δηλαδή για να βρεις άντρα. Να φλερτάρεις και να δέχεσαι τα φλερτ των άλλων χωρίς οπωσδήποτε να έχεις σκοπό το κάτι παραπάνω. Αυτό από μόνο του μπορεί να σου ανεβάσει την ψυχολογική διάθεση και την αυτοπεποίθηση.

Πηγή: www.femininezone.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...